Stationær computer - Kontor PC - Multiemedie PC - Studie computer

Stationær computer

Stationær pc hos IT Trends. Vi har siden 2017 hjulpet folk med at finde den rigtige pc til deres behov. Om du er helt almindelig bruger der mangler en pc til at lave regneark og se mail eller du er den mere avancerede bruger der laver cad tegninger eller andre krævende opgaver.

Vi sidder altid klar på telefon eller mail for at hjælpe dig med at finde den rigtige pc. Så tøv ikke med at kontakte os.

Aktive filtre

Fourze Saturn

Fourze Saturn

Pris 7.495,00 kr.

Processor       Intel i5-10400F  Bundkort         Asus Prime H410M-E Hukommelse   8 GB Ram Lagring       512 GB Intel NVMe SSD Grafik       Nvidia GTX 1650 4 GB PSU                Fourze 650 Watt OS                 Windows 10 home -64 bit

Hvilke specifikationer har jeg brug for i en stationær pc?

Der er meget at tænke over når du skal købe en ny stationær pc og det kan være svært at finde ud af hvad man præcist har brug for, om du køber noget der kan for meget eller ender med noget som overhovedet ikke kan udføre de opgaver du kræver af din pc. Vi starter ud med kort forklaring af de komponenter en stationær pc består af.

Kabinet: Kabinettet er den ydre skal hvor alle komponenter bliver samlet i.

Strømforsygning: Også kaldet PSU komponentet levere strømmen til de andre komponenter.

Bundkort: Bundkortet er det komponent der samler alle vigtige komponenter. det vil sige CPU, Ram, m.2 diske og graffikkort.

Processor: Central processing unit eller cpu er hjernen i computeren alle opgaver bliver før eller senere behandlet her. I dag køre vi hellere flere kerner end høj gigahertz 

Ram: Random access memory. Ram bliver brugt af systemet til at håndtere åbne opgaver så de er klar til at blive indlæst hurtigt.

Harddisk: HDD bliver brugt til at installere dit styresystem og til lagring af dine filer og programmer.

Solid state disk: SSD bliver også brugt til lagring og installation af styresystem. Det er bedre i dag at bruge SSD da denne er meget hurtigere end en harddisk. Det giver computeren en hurtigere opstart og installation af software også foregår hurtigere end på hdd.

Grafikkort: Grafikkortet bliver brugt til at udføre det grafiske arbejde i computeren som ellers ville blive udført af CPU’en. Der er mange forskellige typer af grafikkort nogle er beregnet til gaming og andre til tunge grafiske opgaver som autocad, Adobe photoshop og Adobe indesign. Laver du video redering er grafikkort også en god ting at bygge i computeren da det vil gå meget hurtigere at sammensætte videoen til sidst.

Hvad skal jeg kigge efter i en ny stationær?

Vælg en processor som passer til dine opgaver. Der er 2 brands af cpu at vælge imellem AMD og Intel hvor de fleste vælger Intel. Det er i dag vigtigt at du kigger på hvor mange kerner din cpu har intel i3 har typisk 2 kerner og er god til hverdags opgaver. I5 har 4 kerner dette er god CPU til almindelige opgaver til tungere arbejde, I7 er den kraftige cpu til de meget tunge opgaver.

Sørg for at maskinen har minimum 8gb ram. Ved 8GB har du nok til at trække windows uden problemer og samtidigt et overskud til dine opgaver. Laver du større opgaver i Adobe indesign, autocad eller lignende vil det være praktisk med mere Ram

Gå efter en maskine med SSD. SSD vil give dig en meget hurtig computer som også vil være hurtig længe efter købet. Det må meget gerne være m.2 Nvme da denne er det hurtigste lige nu.

Hvad skal du bruge din computer til?

Det er vigtigt at du afstemmer med dig selv hvad din computer skal bruges til og hvad dine behov er.

Stationær til helt almindelig surfing: Find noget med i3 proseccor, 8 gb ram og 256GB SSD. Dette vil give dig en hurtig computer til mail og almindeligt internet brug.

Stationær til kontorbrug: Her kan du med fordel finde en computer med I5 proccessor, 8GB ram eller mere og 512 GB SSD. Med en I5 processor har du flere kerner til at håndtere mange opgaver på en gang.

Stationær til multimedie: Arbejder du i indesign, autocad eller andre krævende opgaver foreslår vi at du finder en pc med I5 og I7 og minimum 8GB ram men helst mere. 512GB SSD eller mere. Alternativt kan der bygges en harddisk i til lagring af store filer.

Fordele ved stationær computer

Der er en del fordele ved en stationær computer. Det er nemmere at skifte komponenter i en stationær. Typisk er komponenterne også bedre og hurtigere end i en bærbar. Du kan også selv vælge hvilken størrelse skærm der skal bruges. En ulempe er dog at den jo ikke er bærbar.

Køb din stationær ved IT Trends

Når du har fundet den Stationær der opfylder dine behov kan du nemt og hurtigt købe den af os her hos IT Trends med hurtig levering og fri fragt over 699 kr. Husk at tilføje en trådløs mus eller tastatur, Skærm eller andet computer tilbehør. Hos IT Trends har vi alt hvad du skal bruge.